V dnešní uspěchané době nikdo nemá čas studovat stovky stránek různých knih se zaručenými radami, jak začít včelařit, jak si uvařit něco dobrého ze sezonních surovin nebo jak si vypěstovat vlastní zeleninu. Rozhodli jsme se proto vytvořit diář propojený s webovou aplikací (jakýsi receptář) a shromáždit informace v podobě textů, obrázků a videí a nabídnout je čtenářům v přehledné formě.

Během jeho přípravy jsme strávili celý rok po boku včelaře, zahradníka a foodblogerky, abychom pro vás vybrali ty nejlepší rady. Vytvořili jsme texty nabité zajímavostmi a natočili poutavá videa, ve kterých ti například poradíme, jak se starat o vlastní včelstvo – krok za krokem, měsíc po měsíci, tak, aby jsi si prošli celým rokem včelaře i zahradníka.


Včelaření 

Během našeho kurzu probereme témata, ve kterých vás seznámíme s běžnými pracemi včelaře. Popis včelího úlu a jeho společenství. Projdeme si přípravu na sezónu – příprava rámků a mezistěn. Jarní prohlídku, nasazení medníků, vytáčení. Kontrolu včelstva, zimování, léčení, vyvařování vosku a další. Chci vědět víc

 

 Vaření 

Dvanáct sezonních plodin, ze kterých jsme si pro vás připravili recepty. Na jaké se tedy můžete těšit? Quiche s pórkem a slaninou, Zapečná čekanka s kuřetem, Plněné batáty s chorizem, Farmářské kuřátko, Krémové chřestové rizoto, Polévka Gazpacho, Baba Ghanoush, Krémová kukuřičná polévka a mnoho dalšího. 

Chci vědět víc

Zahradničení 

Chcete si sami něco vypěstovat? Náš kurz vám s tím pomůže. Mimo jiné probereme tyto témata. Příprava zahradníka na sezónu. Příprava záhonů, zahrady a nářadí. Přehled výsevu a výsadby plodin. Výsev a výsadba rajčat, paprik. Řezy stromů, vinné révy. Pečování o rajčata ve skleníku. Sklizeň a uskladnění plodin. Příprava zahrady na další sezónu.

Chci vědět víc